Välkommen

Välkommen

Här kommer du kunna följa de två unga haflingerherrarna Nispero och Bisko. Deras uppväxt, utbildning, små och stora äventyr.

För mig – en dagbok över händelser och framsteg.

För dig – underhållning och historier om två lintottars upptåg.

söndag 3 februari 2013

Besvärligt

Tycker inte om när de leriga hagarna tinar upp ett par dagar, precis lagom för att klafsa till det ordentligt, och sen fryser igen. Den mjuka leran blir till sylvassa knölar som gör ont under oskodda hovar. Småpojkarna verkar i och för sig inte så särskilt bekymrade men damerna har det väldigt jobbigt i sin hage. De blir mest att de står stilla under dagarna.

Hovömheten kommer som ett brev på posten och det blir lite besvärligt att hitta någonstans att rida på den hårda barmarken.

Ett annat bekymmer tänkte jag råda bot på med innehållet i en liten burk. (Tänk om alla bekymmer hade haft lösning på burk!) Det bits och gnags lite här och var på stallinredningen. Därför har jag inhandlat No Bite Cream att kleta på. Den bittra smaken gör att hästarna undviker att bita.

Eftersom det är ett vansinnigt nafsande, tuggande och nappande i grimskaftet, vilket kan driva människan i andra änden näst intill vansinne, fick småpojkarnas grimskaft sig en dos av krämen igår.

Bisko högg tag innan vi ens hade hunnit lämna hagen, men spottade snabbt ut, gjorde en grimas och lät sedan grimskaftet vara förhållandevis i fred.

När det blev Pelles tur hade nog Bisko snuttat bort det mesta av krämen, för han verkade inte bry sig nämnvärt. Så nästa gång ska det vara färskpreparerat till Pelle.

No-bite cream från Biofarmab

Inga kommentarer: