Välkommen

Välkommen

Här kommer du kunna följa de två unga haflingerherrarna Nispero och Bisko. Deras uppväxt, utbildning, små och stora äventyr.

För mig – en dagbok över händelser och framsteg.

För dig – underhållning och historier om två lintottars upptåg.

måndag 5 december 2011

Trassel

Inte nog med att internetuppkopplingen trasslar.

Huvudtrasslet utspelade sig i fredagskväll. Istället för att vid insläppsdags mötas av två prydliga grindar, ligger det på marken ett nystan av grindstolpe, handtag och elrep. Den inre biografen drar genast igång blodiga skräckfilmen Stängselskador och halta hästar. Gamla Quesa står, på alla fyra benen, i närheten och begrundar staketförödelsen. Pascal är också på plats i pensionärshagen, med alla lemmar i behåll. Puh, halva flocken är oskadd.

Småttingarna syns inte till i mörkret och filmmusiken spelar på i bästa Hitchcock-stil. Knatar fort ut i hagen och ser Bisko lugnt knaprande gräs. Känner över alla ben - hela och rena. Bara en illbatting kvar att lokalisera.

Nispero står precis utanför staketet (i grannens trädgård) och förser sig med gräs. Också han på alla fyra ben, utan blodvite. Pulsen går ner när det är tydligt att antalet brutna ben är lika med noll.

Då återstår bara att försöka trassla in flocken till stallet. Rymlingen först. Nispero var absolut inte övertygad om det nödvändiga i att runda hagens bortre ände, gå bort ifrån flocken i månskensskuggor för att ta sig till nybäddade boxen. En mycket god stunds övertalning, en trött ledarm och Biskos lugna sällskap (på sin rätta sida om staketet) senare var vi till slut inne i stallet.

I lördagens dagsljus kunde det konstateras att:
  • vänster bakben var något tjockt men utan hälta eller andra synbara besvär.
  • det kan ta bra lång tid att återställa trassliga staket
  • Nispero (antagligen) blivit skrämd i ena änden av hagen och i panik kutat in till gammelhästarna med buller och bång och vidare ut till grannen. (Detta är en avancerad gissning efter att ha spårat runt i hagen likt en gammal spejarindian.)
Hoppas nu verkligen att detta inte ger lille Nispero några framtida men.

Stängselskador och halta hästar.
I huvudrollen Staketet.
Tillåten från 15 år.

Inga kommentarer: