Välkommen

Välkommen

Här kommer du kunna följa de två unga haflingerherrarna Nispero och Bisko. Deras uppväxt, utbildning, små och stora äventyr.

För mig – en dagbok över händelser och framsteg.

För dig – underhållning och historier om två lintottars upptåg.

måndag 26 december 2011

Vilde

Om det är åldersskillnaden som gör att Bisko är bäbissnäll och Nispero börjar nosa på tonåringslivet eller om det helt enkelt är deras olika personligheter, det får tiden utvisa.

Nispero och jag tog en diskussion imorse, huruvida alla ska gå ut ur boxen samtidigt eller vänta på sin tur. Han är duktigt när dörren öppnas för fodring eller pyssel, när ingen ska gå ut. En liten lätt touch med handen på bringan räcker för att få ett steg tillbaka.

Men när Bisko ska gå ut först, då blir Nispero blockerad av stressen det innebär att bli lämnad ensam och en lätt hand på bogen är i hans ögon inget man längre behöver bry sig om. Därför diskuterade vi saken innan han fick lämna stallet.

Det blev en liten kort promenad på åkern bredvid hagen i det soliga vädret (man får ju passa på när julledigheten bjuder på dagsljus och klarblå himmel). Gott uppförande överlag. Nispero, som numera går under smeknamnet Pelle, kände sig dock tvungen att bjuda på ett par imitationer av en sprattelgubbe. Bisko var en riktig liten stjärnelev och lyssnade uppmärksamt på stopp och framåt.

Tonåring?

Inga kommentarer: