Välkommen

Välkommen

Här kommer du kunna följa de två unga haflingerherrarna Nispero och Bisko. Deras uppväxt, utbildning, små och stora äventyr.

För mig – en dagbok över händelser och framsteg.

För dig – underhållning och historier om två lintottars upptåg.

onsdag 9 januari 2013

Omstart

Runt nyår och veckan efter fick Mirra ett oplanerat långt jullov eftersom jag fick påhälsning av en envis influensa. Men nu startar vi upp igen!

Tänkte att vi ska ta en period med lite mer klättring framöver. Mirra behöver få upp styrka igen, som jag tror hon tappat lite under den sliriga/lerhala och mörka hösten. Särskilt i galoppen skulle hon ha nytta av mer power.

Under de privatträningspass vi varit på i ridhuset hos Helen, har Mirra följt samma mönster under träningen. Hon kommer in, är lite spänd och jättepigg. Vi jobbar igång. Hon lyssnar, är på alerten och jobbar på bra en liten stund med fina språng. Sedan pyser orken ur henne och hon blir matt.

Självklart beror mycket på att hon är ovan både vid situationen och hoppning. Och det kräver mycket koncentration och hjärngympa av henne, det blir man trött av. Vilket Helen också påpekar, Mirra tänker mycket och tar till sig övningarna bra.

Men lite mer styrka i kroppen är aldrig fel!

Damerna på frostigt jullov.

Inga kommentarer: